5/24/2009

Crònica d'un camp de setmana, llarg, llarg, llarg

Fotre quin cap de setmana. No hi compt el divendres, que va ésser light: concert de n'Annie B. Sweet a Muro (em va agradar molt), i soparel·lo.





Dissabte dematí, feina; a la una i mitja, va començar la cata de vins blancs a la caseta de can Jaume a Vernissa. Una calor de collons, i un tast de primera, dirigit per na Catalina. Després, dinar de bacallà --melassa d'abella made by l'altra Catalina i na Xisca--; varen caure totes les botelles de vi blanc, i llavò tothom va començar a pegar a les megabotelles --que hi cap, cinc, sis, set litres de suc?-- d'herbes casolanes i de --ehem-- Terry. Li vaig prendre els atapins aviat cap a una altra festa; els brothers i jo en prenguérem els atapins a les tres i busques: no comment.

Llavò, cap al Colomer, a la festa Yo la Tengo. Poqueta gent, però tothom trobava el mateix: de pinyol vermell; fotre quin trui i en Xisco que en va fer de quilòmetres. Pareixia talment un concurs d'air guitar!






Devers les cinc i busques em vaig retirar, perquè avui a les onze en Sergio and companyia m'havien convidat a la degustació de la cervessa casolana que fan. Només té quatre graus, però passa molt, molt bé. Com deia en Sergio, betua... és cervesa!





Després, dinar familiar i sesta. Devers les set, de manera improvisada, hem inaugurat la nova temporada de Beures i sopars al corral de Ca sa Tia. Mos hem aplegat els habitants de Sa Portassa de Ca sa Tia Catalina Caquera(en Nico, n'R. Brawny, n'Aretha Ju), els residents a Ca sa Tia Caquera (el redenebot de sa Tia i na Cati/Lineta/Talineta --i la seva campaneta-- i en PNL (és a dir, la meitat del semidifunt duo de DJ, Too many Metxos), que quasi no li veim el pèl entre estar a Ciutat i a sa Teulada. Hem xerrat de tot un poc: del nou catàleg de bolsos de n'Aretha Ju (Quina flipada!), del Primavera Sound, de si havíem d'afegir una bossa o una bolla penjada d'una corda al cactus de na Cati (ella, com sempre, no deia res --és mol discreta-- i ens mirava amb els seus ulls blaus tot fent un posat d'Están locos estos romanos).
Per beure, hi havia Havana Club --la botella ha quedat morta, però ja feia estona que era mig difunta--; malvasia Cornet --fresqueta, fresqueta-- de Banyalbufar i vi negre i potent , que em va regalar n'Antònia, des Pujol de Maria (bé, jo diria que aqueix vi és molt de la Vila, per molt que diguen en el poble dels meus avantpassats). En tot cas, una delícia. Una estona de conversa divertida i rialles.




Un únic incident: na Cati, però, s'ha emprenyada perquè no li hem volgut donar cap "xupito", i ha pres els atapins cap a dins sa Casa. Ara no ens diu res, ni ase ni bèstia, i mira que l'hem cridada tots amorosos i disposts a reconciliar-nos. Què li hem de fer; coses de femelles. Li consentim tot perquè té uns ulls de Catwoman que tiren d'esquena.



Banda sonora dels beures: Annie B. Sweet i the Pandoras (la cosa ha anat de dones, però d'estils ben diferents)


Annie B. Sweet









the Pandoras








3 comentaris:

Catalina ha dit...

Els vins que es tastaren el dissabte a la caseta de'n Jaume foren: Picapoll d'Abadal 08, Brumas de Ayosa (Malvasia i Listan Blanc) i Juxta Mare (Malvasia de Banyalbufar).
La q + ens agradà fou l'Abadal.

Salut i bons vins

Sam Inot ha dit...

Catalina,

Com nyeflos has pegat pel meu blog? Res, que ja em prepar per la cata de dia 11 de juliol; ameam si la feim el vespre i ens estalviam aqueixes bascotes!

Catalina ha dit...

T'he afinat a través del NON CAPITO NIENTE. Què te pareix!
El proper tast, serà al vespre i serà un tast a les cegues. 10 vins dels que ja en tenc 7. Ens ho passarem bé i a la fresca.

Salut i bons vins